Машинистът убиец се перчил във Фейсбук с 200 км/ч

Машинистът убиец се перчил във Фейсбук с 200 км/ч | StandartNews.com

Мадрид. Машинистът, "давал газ" на скоростния влак, предизвикал най-тежкия жп инцидент в Испания през последните 40 г., признал в момент на истерия, че е влязъл в завоя със 190 км/ч, съобщи в. "Ел Паис". Секунди след трагедията, затиснат в кабината на локомотива, изпаднал в шок и се разприказвал по радиото, с което комуникирал с гарата.

Признал през сълзи, че е карал с два пъти над допустимата скорост. Споделил, че го боли гърба и ребрата, както и че не може да излезе. "Хора сме! Хора сме! Грешим", повтарял непрекъснато. "Какво ще правя сега", ревял машинистът, срещу когото е започнало разследване. "Надявам се да няма загинали, защото ще ми тежат на съвестта", плачел мъжът. Преди катастрофата той докладвал по радиото, че се движи много бързо. Казал, че се движи много бързо - със 190 км/ч. После споменал 200 км/ч. Накрая, влизайки в завоя, почти изкрещял: Със 190 съм!

Сцена, която може би предизвикала известно съжаление, ако този същият човек, Франсиско Хосе Гарсон Амо, на 52 г., от които 30 е бил машинист, не се е хвалил във Фейсбук, че обича да натиска газта до 200 км/ч. Дори на 8 март 2012 г. публикувал в профила си снимка, на която се вижда тази цифра на скоростомера. На коментарите под нея отговорил, че гледа да не я превишава, защото ще го глобят. Но в друг пост пък се зарекъл да подобри рекорда си.

Днес късно вечерта Ройтерс обяви, че машинистът е бил задържан под стража директно в болницата, където се намира.

Оцелели: В миг наоколо се озоваха безжизнени тела

Мари простирала дрехи в овощната градина на къщата си в Ангроис, земеделско предградие на около 4 км от Сантяго, точно до жп линиите. В 20,41 ч местно време в сряда по-скоро почувствала, отколкото чула, оглушителна експлозия. "Видях да ме връхлита огромно торпедо от прах и шум, помислих че влакът идва срещу мен и хукнах да бягам", все още шокирана разказва испанката пред "Ел Паис".

Сервитьорка в бар на около 30 м от линиите станала непосредствен свидетел на шокиращата сцена. Обадила се веднага на Бърза помощ, там й казали да почака, после, че не й вярват. А тя можела само да каже: има много умрели, да знаете, много умрели. Собственикът на заведението веднага го разчистил, за да получат там помощ пострадалите. А те започнали да прииждат със стърчащи от телата метални отломки.

Оцелял от влака разказва: "Слушах музика през слушалките и нищо не съм чул, само видях как всичко се преобърна, след като дерайлирахме. Имаше много разкъсани хора, други кървяха обилно, беше ужасно". Две студентки разказват, че както си седели и си говорили, изведнъж изхвърчали и се оказали "заобиколени от безжизнени тела".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай