Мария Габриел даде свежи идеи на българската общност във Вашингтон

Домакин на събитието бе посланикът на България в САЩ Георги Панайотов

Мария Габриел даде свежи идеи на българската общност във Вашингтон | StandartNews.com

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел, заедно с министрите на правосъдието Атанас Славов и на иновациите и растежа Милена Стойчева, се срещна с българската общност във Вашингтон.  Събитието се проведе в Посолството на Република България в столицата на САЩ.

Мария Габриел ръководи българската правителствена делегация, която ще вземе участие във Втората сесия на Стратегическия диалог между Република България и САЩ на 25 септември.

В срещата с българската общност взеха участие и зам.-министрите Атанас Запрянов на отбраната и Георги Ангелов на иновациите и растежа.

Домакин на събитието бе посланикът на България в САЩ Георги Панайотов.

Той благодари на вицепремиера и българската делегация за срещата и подчерта значението на продължаването на стратегическия диалог България-САЩ. 

„Бих искала да подчертая, че само 4 месеца след съставянето на това правителство ще има втора сесия на стратегически диалог със САЩ. За мен  и всички мои колеги това партньорство  е един от  приоритетите ни“, заяви Мария Габриел.

Тя посочи, че целта на диалога е да има конкретни стъпки за укрепване на стратегическото партньорство в ключови области като правосъдната реформа, върховенството на закона и  борбата  с корупцията,  ефективното противодействие на дезинформацията, сътрудничеството в  областта  на отбраната, икономиката и енергетиката.

“България има потенциал за лидерство в областта на иновациите. Темата ще бъде един от акцентите в диалога със САЩ, защото дава положителни перспективи за развитие на талантите и в двете страни“, заяви Мария Габриел.

Вицепремиерът подчерта, че правителството работи в екип за постигането на поставените цели. Тя апелира към присъстващите да се включват при формирането на политики и вземането на решения като подчерта ,че разчита на техните опит, идеи и  критично мислене.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай