Македонската опозиция измисли как да отмъсти за френското предложение

За днешните събития в парламента Християн Мицкоски каза, че са "срам за държавата"

Македонската опозиция измисли как да отмъсти за френското предложение | StandartNews.com

Опозиционните депутати от ВМРО-ДПМНЕ завериха пред нотариус декларации, че няма да приемат промени в Конституцията, съобщи днес на пресконференция пред парламента лидерът на партията Християн Мицкоски, цитиран от МИА.

Общо 44 депутати от ВМРО-ДПМНЕ и коалицията, като гаранция пред народа, завериха пред нотариус декларации, че с чиста съвест няма да приемат промяна в конституцията, съобщи Мицкоски.

Няма отклонение дори на милиметър от това, няма крачка назад, защото всичко, което имаме, е зад нас, нашето достойнство, чест и нашата Македония, каза той. Подчерта, че ежедневните протести не са негова борба или на ВМРО-ДПМНЕ, а на народа.

С особено чувство на гордост искам да благодаря на хората, които масово излязоха на улицата и дни наред бяха крепост на неподчинение. Въпреки всички атаки и натиск, народът излезе и не отстъпи, добави лидерът на ВМРО-ДПМНЕ.

По-рано днес с 68 гласа "За" от присъстващи 68 депутати в пленарната зала парламентът в Скопие одобри заключенията, предложени от управляващия СДСМ по преговорната рамка с ЕС. Непосредствено преди гласуването депутатите от ВМРО-ДПМНЕ и Левица напуснаха залата.

За днешните събития в парламента Мицкоски каза, че са "срам за държавата". Според Мицкоски това предателство ще тежи на съвестта на всеки депутат и член на правителството, които са подкрепили това предложение. "Всичко ще мине и след няколко години пак ще трябва да гледат хората в очите на улицата. Фокусът им е върху гола битка за постове (...) но народът и коалицията ВМРО-ДПМНЕ е тук, за да им напомня за предателството и атаката срещу държавата", посочи той.

Мицкоски каза, че трябва да има избори. По думите му ВМРО-ДПМНЕ гарантира, че вписването на българите в конституцията няма да се случи, а опозиционните депутати, които са заедно в тази битка, са гаранция за това. Бъдещото правителство, ръководено от ВМРО-ДПМНЕ, според Мицкоски, ще има трудна задача да поправи грешките на сегашното правителство и, както каза - "да върне откраднатото и да ги накара да отговарят за стореното“.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай