Лоши новини за Гърция. ЕК й вдигна мерника

Каква е причината

Лоши новини за Гърция. ЕК й вдигна мерника | StandartNews.com

Европейската комисия заяви в сряда, че ще съди Гърция пред висшия съд на ЕС за това, че не е преразгледала своите планове за управление на риска от наводнения, ключов инструмент страните от ЕС да се подготвят срещу наводнения, съобщи Ройтерс.

Това се случва пет месеца след най-големите дъждове в Гърция, които наводниха плодородната Тесалийска равнина, опустошавайки реколтата и добитъка, и повдигнаха въпроси за способността на страната да се справя с все по-променливия климат.

Съгласно правилата на ЕС държавите трябва да актуализират веднъж на шест години техните планове за управление на наводненията, набор от мерки, целящи да помогнат за намаляване на рисковете от наводненията за човешкия живот, околната среда и икономическите дейности.

Гърция беше официално уведомена от Комисията миналата година, че трябва да финализира своите планове за управление, но страната досега не успя да прегледа, приеме или докладва плановете за управление на риска от наводнение, се казва в изявление на Комисията. "Комисията счита, че усилията на гръцките власти до момента са били недостатъчни и следователно ще предяви иск срещу Гърция пред Съда на Европейския съюз," се казва в съобщението.

Гръцкото министерство на околната среда не отговори веднага на запитване на Ройтерс за коментар. Миналия месец Комисията съди България, Кипър, Испания, Ирландия, Малта, Португалия и Словакия за неспазване на техните задълженията, пише БТА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай
2 Коментара
Асен
преди 1 месец

Луд ceкc няколко часа, силна еpeкция, ярки оpгaзми, много cпеpмa и повишен тeстoстеpон и безoпаcно на всяка възpaст! Не пpопyскайте шансa да напpавите секса си незабpавим:---- https://use.my/man

Откажи
Мари
преди 1 месец

Ами вас кой да ви обвинява ? За Богове ли се имате ?

Откажи