Лидерът на тайландската хунта ще пише телевизионни сериали

Лидерът на тайландската хунта ще пише телевизионни сериали | StandartNews.com

Банкок. Премиерът на Тайланд Прают Чан-оча разкритикува телевизионните сапунени опери за насърчаването на насилие и разделение в обществото и обяви, че ще започне да ги пише сам, ако се наложи.

Прают, който е и главнокомандващ на армията, организира преврат на 22 май, който доведе до свалянето на избраното правителство след шест месеца на бурни антиправителствени протести.

"Наредил съм да бъдат написани нови сценарии, за помирение, за туризма и за тайландската култура", каза той пред репортери в петък, предаде Ройтерс.

"Пишат ги в момента и ако те не могат да ги довършат, ще ги напиша сам", каза той, говорейки за екип от назначени от правителството писатели.

Военната хунта управлява необезпокоявано за момента, но е обвинявана за репресии срещу продемократични дисиденти и подръжници на сваленото правителство.

Това не е първият път, в който Прают проявява интерес в областта на изкуството.

Генералът е написал текста на патриотична балада - "Да върнем шастието в Тайланд" - която се пуска от радио и телевизионни станции в цялата страна.

Военните обявиха, че в края на 2015 година ще се проведат парламентарни избори.

Прают Чан-оча обеща да проведе реформи, които да предотвратят подобни политически кризи като случилите се през последните години. Обаче критици вярват, че реалният му приоритет е да унищожи партията на бившия премиер Таксин Шинаватра, която печели изборите през последните 14 години.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай