Кулеба даде голямо обещание на Запада

Украйна се нуждае от изтребителите, за да сложи край на войната и да изтласка Русия отвъд източните си граници

Кулеба даде голямо обещание на Запада | StandartNews.com

Украинският външен министър Дмитро Кулеба, заяви в интервю за Скай нюз, че Киев няма да използва изтребителите на Запада за поразяване на цели в Русия.

Дмитро Кулеба, който е в Ню Йорк за среща на Общото събрание на ООН, заяви за медията, че Украйна се нуждае от изтребителите, за да сложи край на войната и да изтласка Русия отвъд източните си граници. "Ние използваме оръжията, които получаваме от нашите партньори, да стреляме по руските сили в окупираните украински територии", посочи Кулеба.

Запитан дали може да гарантира, че Украйна няма да използва западните изтребители и други оръжия с далечен обсег на действие за обстрел на територията на Русия, украинският външен министър отговори, че може да гарантира, че ще използва тези оръжия за освобождаването на украински територии, съобщи БНР.

Западните съюзници продължават да се колебаят да изпратят модерни изтребители на Украйна, въпреки предимствата, които те биха дали на украинската армия, защото се опасяват, че това може да доведе до разширяването на конфликта извън украинските граници, отбеляза Скай нюз.

В същото време в интервю за лондонското радио LBC британският министър на отбраната Бен Уолъс заяви, че войната в Украйна може да продължи още една година, тъй като Русия показва пълно пренебрежение не само към живота на украинците, но и на собствените си войници.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай