Коя е главната цел на Русия за 2021 г.?

Една трета от руснаците планират да се посветят на дома и семейството си

Коя е главната цел на Русия за 2021 г.? | StandartNews.com

Коя е главната цел на Русия за 2021 г.? Отговор на този въпрос даде социологическо проучване, проведено в навечерието на новата година. Според него целта е двойна – постигане на лична „финансова възглавница” от една страна и на обществена солидарност от друга.

Целта на почти 40% от руснаците през следващата година е да формират финансова възглавница и да се научат как правилно да управляват парите, а друга трета планира да посвети повече време на дома и семейството си, сочат данните от анкетата та блока Sberbank Wealth Management, цитирана от РИА Новости.

24% от анкетираните искат да водят по-здравословен начин на живот през следващата година - да спортуват, да отслабнат, да се хранят правилно или да се отърват от лошите навици, а 7% се готвят да направят голяма покупка.

Социолозите разкриха още един парадокс в мисленето на руското общество, коментира агенцията. Тя цитира и предновогодишното проучване на VTsIOM, което разкри, че руснаците не са оптимисти за нивото на обществена солидарност. Само 40 процента от анкетираните вярват, че в Русия днес има единство на интереси и взаимно разбирателство между хората, а цели 55 процента изразяват несъгласие с тази идея.

Проучването показва, че през 2020 г. руснаците са станали по-солидарни. Така смятат 42% от анкетираните, но 49% се придържат към противоположната гледна точка.

Песимизмът на руснаците по този въпрос е странно съчетан с високите нива на собствената им доброволческа работа, коментира РИА Новости. Сред същите респонденти почти 60% вярват, че хората са по-ангажирани с доброволчеството днес, отколкото преди година. Нещо повече, 71 процента признават, че самите те са се занимавали с една или друга обществено полезна работа - помагали са на други неща, бизнес, пари, храна, били кръводарители и т.н.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Тагове:
Коментирай