Киану Рийвс гази Ковид-забрани. Разследват го

Скандал със снимките на „Матрицата 4" в Германия

Киану Рийвс гази Ковид-забрани. Разследват го | StandartNews.com

Разследване в Германия започна срещу Киану Рийвс заради погазване на строгите Ковид-забрани. Заснемането на филма „Матрицата 4" в Германия увеличава опасността от коронавирус, а главният актьор Киану Рийвс попадна под жестоки атаки в страната, съобщи БГНЕС. Властите в Берлин започнаха разследване, защото по време на снимките на филма в студио „Бабелсберг“ в Потсдам, граничещ с Берлин, се е провело голямо парти с над 200 гости. Това се случва на фона на забразата за събиране на повече от  50 души на едно място.

Продукцията твърди, че става въпрос за заснемане на определени сцени, но германските медии заявяват, че всъщност е парти, замаскирано като снимачен процес. И съобщават, че диджеи са пускали силна музика, използвана е била пиротехника, сервирали са се храни и напитки и са били разположени щандове за татуировки.

На събитието са присъствали и Киану Рийвс, приятелката му Александра Грант и режисьорите Лана и Лили Уашовски. То е било под надслов „Сладоледено парти за екипа“.

„Всички бяха в настроение. Преди това всички бяха подложени на бърз тест за коронавирус. Всички трябваше да дойдат с маски, но много от тях не ги носеха по-късно“, казаха участниците в партито пред германските медии. Продукцията твърди, че става въпрос за снимки, а говорителят на студиото "Бабелсберг" Бянка Макаревич заяви пред германските медии, че всички епидемиологични мерки са били спазени.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай