Хаос в UK! Коя е причината

Стачка на служителите

Хаос в UK! Коя е причината | StandartNews.com

С редица нарушения се сблъскват пътуващите с влак във Великобритания днес, заради поредната стачка на служителите в железниците, информира Би Би Си. 

Членове на жп синдиката "Аслеф" (Aslef), работещи за над една дузина компании, отново ще стачкуват утре, отказвайки да работят извънредно.    Протестните действия в утрешния ден ще обхванат и до 20 000 членуващи в профсъюза Ар Ем Ти (RMT). 

На пътниците се препоръчва да проверяват статута на влаковете преди пътуването си, като нивото на обслужване на жп услугите е различно в отделните райони на Англия.

Ще бъдат засегнати и някои връзки в Шотландия и Уелс. 

Като цяло утре ще се движат по-малко от половината влакове, а някои услуги ще бъдат отменени с краткосрочно предизвестие. 

Днес някои оператори изцяло спряха влаковете.  

Спорът започна преди повече от година и остава в безизходица. Не са планирани нови преговори и няма сигнали за пробив. 

Железопътните компании искат повече да не разчитат на извънредни смени на машинистите за осигуряване на неделното разписание. Според "Аслеф" обаче никой от операторите не е наел достатъчно служители, за да може да покрие разписанието през уикенда, без да се налага машинистите да работят извънредно. 

Днешната стачка съвпадна с последния ден на консултации по спорните планове за затваряне на повечето бюра за продажба на жп билети, които предизвикаха остро недоволство сред обществеността и протест пред "Даунинг стрийт" вчера вечерта, пише БТА

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай