Къде е най- зрелищно да посрещнем Нова година

Вижте най-подходящите за подобна цел места

Къде е най- зрелищно да посрещнем Нова година | StandartNews.com

Всяка Нова година идва с един проблем - как най-добре да си я прекараме. Варианти и вкусове много, но стане ли въпрос за пътешествия, емоциите са сериозни.

И все пак - къде?. Експерти в туризма предлагат някои от най-атрактивните места в това отношение.

1. Островите Мариета, Мексико

На един от тези острови се намира едно уникално кътче, което хората биха подминали, ако не се чуваше шума от вълните, които мият брега му. Разположен на няколко метра навътре, скритият плаж е от тези местенцата, за които бихте съжалявали, ако ги пропуснете

Посетителите на Мариета могат да достигнат до този приказен плаж посредством воден тунел, който го свързва с океана. Преимуществото е, че има достатъчно пространство над водата, което не налага необходимостта от екипировка или задържане на дишането. Когато са били публикувани първите снимки от това място, хората не са вярвали, че тази красота е реална.

2. Варадеро, Куба

Туризмът в Куба  привлича годишно над 3 млн. посетители. Освен забележителности като Национален парк “Сиера Кристал”, водопадите “Ел Ничо”, тук има и невероятни плажове. Сред любимите места на туристите е курортът Варадеро. Той е един от най-големите на Карибите. Предлага брегова ивица от над 20 км. бели пясъчни плажове. За първи път е посетен през 1870 г. и с годините се утвърждава като елитен курорт

3. Дубай, Обединени арабски емирства

Бурж Халифа например е вероятно най-пленителния небостъргач в света и това важи с по-голяма сила в навечерието на Нова Година. Той държи рекорда за най-висока сграда в света със своите внушителни 828 метра височина, а представете си какво е на такава височина да посрещнете идващата година с грандиозно шоу с фойерверки!

4. Остров Роатан

Приказното кътче Роатан, намиращо се в Карибско море, е малко познат рай. Островът е голям само 60 километра в диаметър, а населението му е само 25 000 души! Тук има поне 25 места за шнорхелинг и дайвинг, които са достъпни за туристи, а времето много рядко може да окаже влияние. Има много места, където желаещите могат да бъдат инструктирани, а има и опция за гмуркане с делфини.

Международното летище обслужва директни полети от Маями, Атланта и Хюстън.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай