Камерън и Меркел договарят председателя на ЕК

Камерън и Меркел договарят председателя на ЕК  | StandartNews.com

Лондон. Премиерът на Великобритания Дейвид Камерън ще се срещне с канцлера на Германия Ангела Меркел по повод кандидатурата на Жан-Клод Юнкер за председател на Европейската комиси, предаде БНР.

Британският премиер Дейвид Камерън ще проведе разговори в Швеция в понеделник с Ангела Меркел в рамките на нова офанзива да убеди германския канцлер да не подкрепи федералиста Жан-Клод Юнкер за поста на следващ председател на Европейската комисия.

Високопоставени служители в Брюксел, приближени на председателя на Европейския съвет Херман ван Ромпой, който се опитва да посредничи и да намери алтернатива, заявиха, че очакват Юнкер да се оттегли скоро, ако спорът не бъде решен.

Източници близки до Юнкер обаче отричат, че той има намерение да се оттегли. От Дауинг стрийт съобщиха още, че Каремън ще използва срещата в Швеция и за да повдигне въпроса за предоставянето на постове на Великобритания и други страни през следващите пет години. Не е тайна, че Лондон се стреми към поста комисар по въпросите на търговията в ЕС.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай