Извънредно! Риши Сунак предупреди цяла Великобритания

Защо премиерът се обърна към британците

Извънредно! Риши Сунак предупреди цяла Великобритания | StandartNews.com

Има ли сериозно напрежение на Острова?

Британският премиер Риши Сунак направи извънредно обръщение към нацията пред "Даунинг стрийт" 10. Поводът е нарастващото напрежение в Обедиенното кралство на фона на събитията в Близкия изток. Демокрацията е на прицел от екстремистите, които искат да разкъсат страната, заяви премиерът.

Риши Сунак каза, че екстремистките групи, било то ислямистки или на крайната десница, се „подхранват взаимно“, че те са двете страни на една и съща монета. Те са групи на омразата, които разпространяват отрова, изтъкна премиерът., предава БНР. 

След нападението на „Хамас“ срешу Израел на 7 октомври и последвалите събития мнозина се опитват да се възползват от „истинския човешки гняв“, който хората изпитват по време на война, отбеляза Сунак. Премиерът каза, че хората са свободни да демонстрират и да призовават за човешки права, но не и да призовават към "насилствен джихад". 

Той допълни, че хората са свободни да критикуват правителството, но това не може да се използва като извинение за призивите за премахване на държавата. 

Сунак заяви, че правителството ще определи рамка за полицейско управление на протестите тази седмица.

Той информира, че се е срещнал с полицейски шефове тази седмица и "е дал да се разбере", че обществените очаквания от тях са не само да охраняват и управляват тези протести, но и да поддържат твърдо реда. 

„Не е достатъчно да живеем рамо до рамо, трябва да живеем заедно, обединени от споделени ценности и споделен ангажимент към тази страна“, каза премиерът и призова протестиращите да не позволяват на екстремистите да „опорочават“ демонстрациите им.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Пенка
преди 1 месец

Отcлaбвaнeтo бeз диeтa и глaдyване не е мeчтa тoва е pеалнocт. Найпpoдaвaният пpoдyкт за отcлабвaне в cвeта! Пoмoгна на мeн и cъпpyга ми и ще пoмогне на вaс, peзyлтaтът е видим слeд някoлкo дни. Cъвeтвaм всички с надноpмeнo тeглo да пpoбвaт---- http://gg.gg/ketoexpo

Откажи