Извънредно от Украйна! Отсече за атентата

Какво коментираха украинските политици

Извънредно от Украйна! Отсече за атентата | StandartNews.com

Украйна заяви, че няма нищо общо със стрелбата в Москва, в която според руските власти са загинали най-малко 40 души и над 100 души са били ранени, предаде Франс прес, като цитира съветника на украинския президент Михайло Подоляк. Той определи стрелбата като терористичен акт.

"Нека да бъдем ясни - Украйна няма нищо общо с тези събития", увери в "Телеграм" Подоляк.

Руски прокиевски бойци от легиона "Свобода за Русия", които се сражават заедно с украинските сили, също отрекоха да са замесени в убийствената въоръжена атаката в концертната зала в Подмосковието.

"Подчертаваме, че Легионът не се бие с руски цивилни", казва групата, която добавя, че отговорност носи "терористичният режим на Путин".

Това е планирана операция на специалните служби на Кремъл срещу собствените му граждани. Това каза Андрей Юсов, представител на Главното разузнавателно управление на Министерството на отбраната на Украйна, коментирайки пред УНИАН терористичната атака на 22 март в "Крокос Сити Хол", близо до Москва , където неизвестни лица в камуфлажни дрехи откриха огън по хора от картечница.

"И сега втората фаза са терористични атаки, организирани от специалните служби на Руската федерация. Международната общност също беше добре информирана за това. Ето защо чуждестранните граждани на територията на Руската федерация бяха предупредени", подчерта той.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай