ИД арестува жена в бурка, очите й били прекалено открити

ИД арестува жена в бурка, очите й били прекалено открити | StandartNews.com

Моралната полиция на групировката "Ислямска държава" арестува сирийка, забулена с бурка през лицето, тъй като очите й били "прекалено открити". При т.нар. забулване "пълен никаб" очите са единствената част от тялото на жената, която се вижда - за да може тя самата да вижда. Религиозните фанатици в град Албухамал обаче решили, че и това е твърде много и арестували жената, както и двама мъже, които й се притекли на помощ да я защитят. За това съобщи неправителствената организация "Ал Мерсед", цитирана от британския в. "Дейли мейл". 

По данни на организацията, жени от Мосул, които по някакъв начин са нарушили строгите правила за обличане, наложени от екстремистката групировка, са били пребити с железни пръти. 

Според все по-затягащите се санкции на обявилата халифат в части от Ирак и Сирия "Ислямска държава", всички жени трябва да излизат напълно покрити с двоен воал, широки дрехи и ръкавици и винаги да бъдат придружавани от мъж. 

Миналия месец ИД издаде кодекс от "престъпления" с прилежащи към тях тежки наказания, които се налагат от моралната полиция. За прелюбодеяние се предвижда убиване с камъни, ако извършителят е женен, или 100 камшика и изгнание, ако не е. Хомосексуалните са заплашени със смърт, както и тези, които "шпионират в полза на неверниците". За кражба се отрязват дясната ръка и крак. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай