Глоби и аут от Македония! Кои българи си изпатиха заради Гоце

Магистратите наложиха глоби от по 300 евро и забрана за влизане в Македония

Глоби и аут от Македония! Кои българи си изпатиха заради Гоце | StandartNews.com

В македонския град Крива паланка съдът осъди късно снощи по бързата процедура тримата български граждани, които бяха задържани на ГКПП "Деве баир" и обвинени за нарушаване на обществения ред, съобщи местните медии.

На 34-годишния бивш депутат от "Възраждане" Ангел Георгиев и другите двама подсъдими магистратите наложиха глоби от по 300 евро и забрана за влизане в Република Северна Македония за срок от три години. След произнасянето на съда тримата бяха екстрадирани в България, показаха във видеострийм от портала "Инфомакс".

Въпреки че от македонското МВР разпространиха инициалите на задържаните като 35-годишния Г.З., 50-годишния А.Х. и 54-годишния Р.Х., от кадрите при екстрадирането на българите ясно се вижда, че един от тях е именно Ангел Георгиев.

Вчера 34-годишният политик пусна клипове в профила си във Фейсбук, от които се виждат колоните от чакащи автомобили на българо-македонската граница. Повече от 100 леки коли на пътуващи към Северна Македония, за да се поклонят на гроба на Гоце Делчев в деня на 151-та му годишнина, бяха блокирани между граничните пунктове "Гюешево" и "Деве баир".

След като гражданин се приближава към Ангел Георгиев и се оплаква, че човек от автомобил с българска регистрация е въведен в сградата на граничната служба, бившият народен представител прави опит да потърси информация за причината. Униформени служители се приближават към него със заповед да спре телефона, той отказва и се вижда борба.

Освен Георгиев, още двама българи бяха отведени от македонските гранични полицаи във вътрешно помещение. На записа се чува ясно как един от тях заплашва: "Един, ако мръдне, главата ще извъртиш. Ясно ли е?". На кадрите обаче не се виждат лица, тъй като камерата е насочена към пода.

Според полицията в Северна Македония причината за спиране на работата на ГКПП-тата била токов удар. Това предизвика острата реакция на българското МВнР, а вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев обяви, че ще дари три генератора на Скопие, за да няма повече проблеми при преминаване на българо-македонската граница.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай