Германия откри нова причина за масовата зараза

Може да няма никаква връзка, но все пак тенденцията е налице

Германия откри нова причина за масовата зараза | StandartNews.com

Германия продължава да се бори с втората вълна на Covid-19, макар резултатите засега да са спорни. Но страната отново изненада света като откри нова причина за разпространение на заразата - политиката. Оказва се, че много от най-тежко засегнатите райони са тези със силна подкрепа за крайната десница, съобщава АФП.

„Поразяващо е, че най-засегнатите региони са тези, в които крайнодясната „Алтернатива за Германия“ имаше най-голяма подкрепа на парламентарните избори през 2017 г.“, заяви Марко Вандервиц, правителствен комисар за бившите източногермански провинции.

Самият той е от Саксония, която е с най-много случаи на коронавирус към вторник, по данни на института „Роберт Кох“.

Антимюсюлманската и антимигрантска „Алтернатива за Германия“, която все повече се прицелва в правителствените мерки срещу коронавируса, взе най-голям дял от вота преди 3 години именно в Саксония.

Но провинцията не е единственият регион с високи нива на новозаразени и със сериозна подкрепа за крайната десница.

Експерти предупреждават, че може да няма никаква връзка между двете неща, но все пак тенденцията е налице, отбелязва АФП.

Броят на потвърдените случаи на коронавирус в Германия се е увеличил с 20 815 до 1 218 524, съобщи днес „Роберт Кох“. Починалите са общо 19 932.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай