Г-7 зашлеви Кремъл. Най-важното решение

Лидерите на седемте държави проведоха конференция

Г-7 зашлеви Кремъл. Най-важното решение | StandartNews.com

Лидерите на страните от Групата на седемте (Г-7) обещаха в събота да подкрепят Украйна "толкова дълго, колкото е необходимо" във войната й срещу Русия, и заявиха, че ще търсят начини да накарат Москва да плати за нанесените щети от нейната инвазия, съобщава Ройтерс.

Лидерите на Г-7 проведоха видеоконференция с украинския президент Володимир Зеленски, за да отбележат втората годишнина от руската инвазия в Украйна, която отне живота на десетки хиляди хора, остави опустошение земи и разруши икономиката на страната.

"Докато Украйна навлиза в третата година от тази безмилостна война, нейното правителство и нейният народ могат да разчитат на подкрепата на Г-7 толкова дълго, колкото е необходимо“, се казва в изявление на лидерите от Групата на седемте.

 

"Ние оставаме убедени, че можем да гарантираме Украйна в борбата ѝ за нейното бъдеще. Ще помогнем на Украйна да посрещне своите спешни нужди от финансиране", посочиха още лидерите на Г-7.

Те посочиха, че руските суверенни активи, намиращи се на запад, ще останат замразени, докато Москва не платите щетите, нанесени на Украйна. Техните министри трябва да проучат всички пътища за използване на тези руски активи, като за това трябва да се доклада до срещата на Г-7 през юни.

Лидерите на Г-7 също така се ангажираха да продължат да предприемат стъпки за ограничаване на бъдещите енергийни приходи на Русия, както и да попречат на развитието на нейни енергийни проекти.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
8 Коментара
Н. Вълчев
преди 2 месеца

Смешници! Ще накривят шапката на Русия!

Откажи
Андрей
преди 2 месеца

Вие разпалихте тази война и сега ще помагате до смъртта на последния украинец. Това е евроантлактическо. Дано на Путин не му писне от наглостта ви и ви започне.

Откажи
Русолиз
преди 2 месеца

Нещастен крепостник .

Откажи
Николай Стоименов
преди 2 месеца

България си има осемте джуджета, а Европа седемте джуджета

Откажи
До последния украинец
преди 2 месеца

Задавали ли сте си въпроса - колко спокойно и колко прекрасен би бил Света ни за живеене, ако ги нямаше световните терористи и подпалвачи на войни , размирици и интриги - ФАЩ, Ингилизия и Цион, и тайните спонсори и общества, като Г-7 !?

Откажи
CNC
преди 2 месеца

Все по-близо до тезата на Айнщайн-каква точно ще бъде третата световна не е много ясно,но четвъртата,според него,ще бъде със стрели и лъкове.Аз ще добавя-стига да има кой да опъва лъковете

Откажи
Габдулла
преди 2 месеца

Все още ли си вярват, че ще покорят Русия. Ей това е да си двойката от основното си образование.

Откажи
Капитан
преди 1 месец

Ще подпомагат да се бият до последния украинец , за безмозъчният Запад и ФАЩ. Пука им за народа! Нали те са на сигурно и топло с огромни заплати.

Откажи