Ето го Ким. Няма кома!

Севернокорейският лидер проведе спешни заседания

Ето го Ким. Няма кома! | StandartNews.com

Както е известно, бивш съветник на покойния южнокорейски президент Ким Те-чжун дори заяви във Facebook, че според него севернокорейският лидер е в кома, но без да посочи никакво доказателство.

Вчера обаче Ким проведе съвещание на Политбюрото на ЦК на Корейската трудова партия, на което бе взето решение за „извънредни мерки с цел предотвратяване на щети от тайфуна, от който през периода 26-27 август може да пострадат всички региони на Корея“ – по-специално с цел защита на реколтата, отбелязва АФП, като цитира официалната агенция на Пхенян КЦТА.

За да бъдат предотвратени човешки жертви и да се намалят щетите, Ким е наредил да се организира „информационна кампания сред работниците, партийците и тружениците от село“, посочва КЦТА.

В. „Нодон синмун“ публикува снимки от заседанието, на които Ким, облечен в бяло, говори пред свои приближени. На един от фотосите той, изглежда, пуши цигара.

Редица експерти омаловажават повтарящите се слухове за здравословното състояние на Ким Чен-ун. А южнокорейското разузнаване далеч не винаги дава верни оценки за ситуацията на Север, отбелязва АФП.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай