Ердоган разделя студентите в мъжки и женски общежития

Съпругата на Ердоган ходи забулена заради религиозните си възгледи

Ердоган разделя студентите в мъжки и женски общежития | StandartNews.com

Анкара. Премиерът на Турция Реджеп Тайип Ердоган заяви, че студентите ще бъдат настанявани в отделни общежития - момичетата отделно от момчетата. Това той обяви в реч на заседание на управляващата Партия на справедливостта и развитието, предаде БНР.

„Това, което се случва в общежитията, е непонятно. Там всички живеят на едно място. Може да се случи всичко. Като консервативно демократично правителство ние сме длъжни да се намесим. Разпратихме нареждания до валийствата, областните управи, да вземат мерки против общите общежития за студенти от двата пола", каза Ердоган.

Той отрече обвиненията, че правителството се намесва в начина на живот на гражданите. Според него консервативната му партия има задължение към родителите и не може момичета и момчета да живеят под един покрив.

Преди дни пък премиерът се възмути, че вижда от прозореца на офиса си в Долмабахче как момичета и момчета седят заедно на пейките на корабите, които минават през Босфора.

Критици на Ердоган коментират, че все по-консервативната му политика ще доведе до създаване на нравствена полиция по подобие на тази в Иран, която да следи за облеклото и поведението на жените в нарушение на основни човешки права и свободи. 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай