ЕК се закани: Ще си понесат последствията!

Напрежение

ЕК се закани: Ще си понесат последствията! | StandartNews.com

ЕС многократно заяви, че онези, които помагат на Русия за незаконното нападение срещу Украйна, нарушават Устава на ООН и международното право и ще понесат последствия. Това заяви говорител на Европейската комисия в отговор на въпроси, свързани с последните руски въздушни удари по Украйна, предава кореспондент на БТА.

„Осъждаме оръжейните доставки за Русия, която ги използва, за да убива цивилни украинци и да унищожава гражданска инфраструктура. Около Коледа и Нова година Москва порази основно граждански цели и това е военно престъпление. Възможните доставки на военно оборудване за Русия от Северна Корея представляват нарушение на резолюциите на Съвета за сигурност на ООН”, добави говорителят.

Той отбеляза, че една от основните цели на санкциите на ЕС срещу Русия е да ограничи военните способности и приходите, които могат да послужат за военни дейности, особено в Украйна. „ЕС наложи забрани за износ и предприе допълнителни стъпки за ограничаване достъпа на Русия до технологии, използвани във военното дело. Виждаме, че има опити за заобикаляне на санкциите и затова постоянно разговаряме със страните, които ги правят. Вече има известен напредък”, поясни говорителят.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
1 Коментара
Иван
преди 3 месеца

Хора, чували ли сте за аналог на виаграта, който е 3 пъти поефективен и напълно безопасен на всяка възраст, а и лекува мъжки болести. Лично го тествах и сега го препоръчвам на всички, мега готино нещо е, прочетете сами какво може:----- https://do.my/xbio

Откажи