Демонстрантите в Тайланд превзеха правителствени сгради

Демонстрантите в Тайланд превзеха правителствени сгради | StandartNews.com

Банкок. Анти-правителствени демонстранти превзеха офисите на тайландския премиер във вторник, докато полицията стоя и наблюдава, предаде АП.

Комплексът, в който е разположена правителствената сграда, беше отворен по лично разпореждане на премиера с цел да се избегне кръвопролитие.

Опозиционните демонстранти навлязоха безпрепятствено и на територията на столичното управление на полицията, което се опитваха още вчера да превземат с щурм.

Министър-председателят Инглук Шинаватра продължава обаче да изпълнява задълженията си и засега няма признаци, че се готви да подаде оставка. Днешното заседание на кабинета пък ще се проведе в клуб на Сухопътни войски в северната част на Банкок.

Правителството на Тайланд премести днешното си заседание в клуб на Сухопътни войски в северната част на Банкок, съобщават тайландските медии, позовавайки се на изявление на правителствения Център за гарантиране на мира и реда.

Тайландската полиция обяви, че няма да попречи на протестиращите, борещи се да превземат полицейските управления в Банкок, което е основна част от демонстрациите за свалянето на правителството на премиера Инглук Шинаватра, предаде Ройтерс.

„Днес няма да използваме сълзотворен газ, няма да има конфронтация, ще ги допуснем вътре, ако искат", каза началникът на полицията Камронвит Тоопкрачан.

Очевидци казват пред Ройтерс, че са видели полицията да премахва загражденията край централите си.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай