Бури и пожари бушуват в САЩ

Бури и пожари бушуват в САЩ | StandartNews.com

Продължава огнената стигия в щата Колорадо. В други райони на САЩ духат силни ветрове и има обилни валежи.

Заради огъня в Колоардо са евакуирани 900 затворници от град Колорадо Спрингс. Сградата на затвора не е била запалена, но има опасност димът да стигне до нея.

До момента пожарът е унищижил близо 60 къщи. От около 2 300 жилища са евакуирани близо 6 400 души.

Освен с огнената стихия, в САЩ се борят и със силни бури, които преминаха през щатите Айова, Илинойс и Охайо и се насочват към източния бряг на САЩ. В сряда властите предупрежаваха за торнада, градушки и силни вихрушки.

Мълвата за идващата буря предизвика хаос в Чикаго в сряда предизвика хаос в трафика. Много хора напуснаха работните си места по-рано, за да избегнат природното бедствие. За малко бе спрян влак, който свързва Чикаго с предградията. Отменени бяха 360 полета на международното летище "О'Хара", имаше и доста забавени. На друго летище - "Мидуей", бяха отменени 55 полета. Доста мероприятия в града не се осъществиха. Отменен бе концертът на Симфоничния оркестър в центъра на града, бейзболният мач на "Уайт сакс" и други прояви. За радост на хората бурята мина малко по юг от Чикаго, но не нанесе сериозни нарушения. Само бе нарушено елетричеството, като 34 00 души останаха без ток.

Регистрирани са 16 торнада в Айова, Илинойс и Охайо. През Айова са преминали три. Те са разрушили няколко бизнес сгради и къща, но няма данни за пострадали хора. Един човек е ранен в Илинойс, който се намира западно от Чикаго.

Повече за прогнозата за времето четете ТУК. 


Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай