Броят на загиналите от потъналия ферибот достигна 210

Броят на загиналите от потъналия ферибот достигна 210 | StandartNews.com

Сеул. Броят на загиналите от потъналия край бреговете на Южна Корея ферибот достигна 210 души, съобщава CNN. Съдбата на още 92-ма остава неясна и все още се намират в неизвестност. 

Всичките 15 членове на екипажа, участвали в навигацията в деня на трагедията, в това число и капитанът му, вече са в ареста, предаде АП.

Обвинения в безотговорност и нарушаване на изискванията на закона за спасяване и оказване на помощ при плаване в морета и реки са предявени срещу капитана, неговия първи помощник, двама старши помощници, един втори помощник и един старши механик. 68-годишният капитан Ли Чжун Сок може да бъде осъден на доживотен затвор по обвинение в нарушение на устава, тъй като е напуснал потъващия съд сред първите евакуирали се, представяйки се за пасажер.

Пътническият ферибот плаваше по курс от Иншеон, в северозападната част на Южна Корея, към южния остров Чеджу, когато се обърна и потъна само в рамките на 2 часа. Преобладаващата част от 476-те пътници на борда на "Севол" бяха ученици, пътуващи с учителите си.

В неделя премиерът на Южна Корея Чун Хон Уон подаде оставката си, вследствие на критиките след инцидента. „Ако остана на поста си, това би било твърде голямо бреме за администрацията. Правилното решение за мен е да поема отговорността и да подам оставка", сподели Чун.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай