Брекзит е факт, Брюксел свали Юниън Джак /СНИМКИ/

БоДжо черпи с шампанско, пуснаха пощенска марка с Европа без кралството

Брекзит е факт, Брюксел свали Юниън Джак /СНИМКИ/ | StandartNews.com

След продължило 47 години членство, една от най-големите и най-силни страни в ЕС вече не е част от общността. Точно в 0 ч. централноевропейско време Великобритания официално престана да е част от Европейския съюз.

Юниън Джак, националният флаг на Великобритания бе свален от пилоните пред сградата на Европейския съвет, където протичат срещите на върха на страните-членки. Видеото със снемането на флага е публикувано на страницата на Съвета в Twitter.

ВИЖ ОЩЕ: Джонсън: Брекзит не е край, а начало

Флагът на Великобритания е махнат от сградата на Европейския съвет, защото страната напуска Евросъюза, гласи надписа към видеото. На него се вижда как служители на институцията снемат британския флаг, а останалите 27 флага остават на мястото си.

ВИЖ ОЩЕ: Какво трябва да знаят студентите ни след Брекзит

Брекзит не е краят, а началото на нова страница в британската история. Той е началото на нова ера на приятелско сътрудничество с Европейския съюз, заяви  британският премиер Борис Джонсън в историческото си обръщение към англичаните час преди страната му да напусне съюза. Тогава започна и  официалния му прием, който БоДжо даде на Даунинг стрийт 10 за отбелязване на излизането на Обединеното кралство от ЕС.

Освен английското шампанско гостите, сред които министри, съветници и държавни служители, както и хора, участвали в преговорите и в кампанията за Брекзит, опитаха още агнешко филе, синьо сирене от Шропшър, говеждо с йоркширски пудинг и сос от хрян, пай с гъби и пилешки шишчета.

Паралелно привърженици на ЕС в Лондон направиха тъжна процесия покрай правителствените сгради. На моста Уестминстър те поставиха транспарант с надпис: „Имигрантите – вътре, торите – вън!“.

Би Би Си съобщи, чe австрийските пощи са пуснали специална марка за Брекзит. Марката, която е трябвало да бъде пусната на 29 март 2019 година, съдържа оригиналната дата, която обаче е задраскана и е добавена днешната дата. Тя представлява карта на Европа, на която обаче липсва Обединеното кралство.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай