Брадва! Кремъл готви три варианта на ответен удар за петрола

Най-строгият отговор предвижда забрана за продажба на руски петрол на държавите, които подкрепят тавана от 60 долара за барел

Брадва! Кремъл готви три варианта на ответен удар за петрола | StandartNews.com

Руската страна обмисля три възможни варианта за отговор на наложения от Запада таван на цената на нейния петрол, предаде Ройтерс, като се позова на в. "Ведомости".

Най-строгият отговор предвижда забрана за продажба на руски петрол на държавите, които подкрепят тавана от 60 долара за барел, приет от страните от Г-7, посочва "Ведомости", като се позовава на два запознати източника, близки до правителството в Москва. Мярката би включила забрана на продажбата и чрез посредници.

Вторият вариант, който се обсъжда, предвижда забрана на износа по договори, включващи таван на цената, без значение на страната, за която е предназначен петролът.

Третият вариант предлага установяването на максимално възможната отстъпка от цената на руския петрол сорт Урал спрямо международните стандарти.

Руският вицепремиер Александър Новак заяви вчера, че руският отговор на тавана на цената на петрола ще стане ясен още този месец. Той намекна, че Русия може да намали производството, макар и не с много.

Вчера агенция Блумбърг съобщи, че Москва обмисля да наложи под на цената, под който руският петрол не може да бъде търгуван.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай