Борис Джонсън с ново поприще. Ето къде ще се подвизава

Джонсън ще публикува редакционни коментари всяка събота

Борис Джонсън с ново поприще. Ето къде ще се подвизава | StandartNews.com

Бившият британски премиер Борис Джонсън се завърна към медийната кариера, след като политическото му бъдеще се оказа несигурно, предадоха световните агенции.

Джонсън бе нает днес за автор на редакционни коментари в британския таблоид "Дейли мейл". Изданието е специализирано в гръмките новини срещу еколозите, администрацията или пък принц Хари, но през цялото време на скандала "Партигейт" то подкрепяше Джонсън.

Преди седмица бившият премиер обяви, че подава оставка като депутат заради скандала. А вчера парламентарен доклад заключи, че той е излъгал парламента във връзка с него. 

Сега Джонсън ще публикува редакционни коментари всяка събота в изданието. Първият му коментар се очаква още утре.

Тази дейност ще е добър източник на доходи за Джонсън, който празнува 59 години в понеделник и който се готви да стане баща за осми пъти, а също така и неотдавна закупи имение близо до Оксфорд. Според "Политико" за медийната си изява Джонсън ще получава по няколкостотин хиляди евро на година.

Той вече получи милиони от конференции, след напускането на "Даунинг стрийт 10" миналата есен.

Джонсън беше кореспондент в Брюксел през 1989 г. на британския "Дейли мейл", като използваше поста, за да критикува европейските институции, преди да стане политически хроникьор в Лондон за същото това консервативното издание и за списание "Спектейтър".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Автор Редакция
Коментирай