Бедствие сполетя Армани. Наложи му се да бяга

Напуснал е през нощта вилата си на остров Пантелерия

Бедствие сполетя Армани. Наложи му се да бяга | StandartNews.com

Дизайнерът Джорджо Армани е сред десетките хора, принудени да напуснат през нощта вилите си на курортния остров Пантелерия, близо до Сицилия, заради два горски пожара, съобщи италианската преса. Пожарникарите вече почти са се справили с бедствието.

На разпространена снимка пламъците изглежда сякаш обхващат вилата на Армани, но от пресслужбата му уточниха, че огънят не е навлязъл в имота. Моделиерът и гостите му са се евакуирали на корабче в пристанището, пише dir.bg.

Световноизвестен дизайнер в огнен капан край Сицилия СНИМКИ

Салваторе Кочина, който ръководи службата за гражданска защита, каза, че има съмнения, че двата пожара да са предизвикани от палеж. Огнеборците са използвали самолети на "Canada Air" в помощ на наземните екипи. Според властите няма унищожени сгради.

Кметът на острова Винченцо Кампо каза пред АНСА, че две летателни средства са взели участие в гасенето на пожара по трудно достъпните терени. Вятърът, който го разпространяваше, вече е намалял.

Остров Пантелерия е разположен между Сицилия и Тунис, предава БТА. Той е популярен морски курорт и туристическа дестинация с много археологически обекти и природни забележителности.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай