Сряда,

Биха третата игла на Байдън в ефир /Видео/

От: Агенция Стандарт -
432
Биха третата игла на Байдън в ефир /Видео/
A
A
A

Американският президент Джо Байдън беше имунизиран днес с трета доза от ваксина срещу COVID-19 в пряк телевизионен ефир, за да насърчи сънародниците си да направят същото, предаде Франс прес.

Миналата седмица САЩ разрешиха поставянето на подсилваща доза от ваксината на "Пфайзер" на хора от 65 години нагоре, както и на хора в риск, включително такива, които поради професията си са особено изложени на контакт с вируса.

"Знам, че не ми личи, но съм на повече от 65 години", пошегува се 78-годишният Байдън в кратко изявление преди процедурата.

Президентът беше имунизиран с първа доза на 21 декември 2020 г., още преди да встъпи в длъжност, а следващата му бе поставена на 11 януари тази година, като и в двата случая ваксинацията беше предавана пряко по телевизията.

Досега с най-малко една доза са ваксинирани около 77 процента от пълнолетните американци.

"Бустерните дози са важни, но най-важното, което можем да направим, е да ваксинираме повече хора", заяви Байдън.

Президент обяви, че в сряда ще бъде в Чикаго, "за да каже защо е толкова важно повече компании да наложат задължителна ваксинация". Този вид задължаване, каквото не е въведено на федерално равнище в САЩ, се разглежда като много важен инструмент за увеличаване на броя на имунизираните.

Президентът уточни, че на първата дама Джил Байдън, също ще бъде поставена подсилваща доза.Около 60 милиона американци вече имат право да си поставят трета доза от ваксината на "Пфайзер", шест месеца след като са получили втора доза, заяви в петък Байдън.


Всички новини от категория Свят.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com