Байдън кацна в Лондон. Първа среща с краля

Американският президент на европейска обиколка в Европа

Байдън кацна в Лондон. Първа среща с краля | StandartNews.com

Президентът на САЩ Джо Байдън пристигна на визита в Лондон. Той ще се срещне днес с премиера Риши Сунак на Даунинг Стрийт 10 и ще разговаря за климатичните промени с крал Чарлз Трети в Уиндзорския дворец, предаде Ройтерс.

ВИЖ ОЩЕ: Денков и Тагарев на най-важната среща. НАТО с ключов ход за войната

Самолетът на Байдън кацна на летище "Станстед", а оттам президентът се качи на хеликоптер, с който бе откаран в центъра на Лондон. Днес Байдън ще срещне Чарлз за пръв път след коронацията му. За последно президентът на САЩ бе в Уиндзорския дворец през юни 2021 г., когато пи чай с майката на Чарлз, кралица Елизабет Втора, и двамата обсъдиха важни теми от международния дневен ред.

След Обединеното кралство Байдън ще отиде във Вилнюс за срещата на върха на НАТО, на която алиансът ще покаже солидарност с Украйна в борбата ѝ срещу Русия, въпреки че Киев все още няма да бъде приет за негов член.

Кандидатурата на Швеция за НАТО ще е сред топ темите на форума. Турция и Унгария продължават да блокират пътя за членство на скандинавската страна.

Последната спирка от програмата на Байдън ще бъде Хелзинки за разговори с ръководството на най-новата държава членка на НАТО - Финландия, и ще участва във форум с лидерите на северните страни - Финландия, Норвегия, Швеция, Дания и Исландия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай