Байдън взе най-важното решение за Украйна и Израел

Рекордна военна помощ, внася искането в Конгреса

Байдън взе най-важното решение за Украйна и Израел | StandartNews.com

Новият оръжеен пакет на Съединените щати за Израел и Украйна ще бъде на значително по-висока стойност от 2 милиарда долара. Това заяви съветникът по националната сигурност на Белия дом Джейк Съливан, цитиран от "Ройтерс".

Той посочи, че идната седмица американският президент Джо Байдън ще проведе интензивни разговори с Конгреса на САЩ относно необходимостта пакетът да бъде одобрен.

Борбите на републиканците да изберат председател на Камарата на представителите, след като преди почти две седмици партийните хардлайнери свалиха Кевин Маккарти, забавиха действията по законодателството.

Байдън обмисля искане за бюджет, обединяващ помощта за Израел, Украйна и вероятно Тайван, за да увеличи шансовете той да бъде одобрен на фона на призивите на някои републиканци за намаляване на средствата за Киев.

Запитан дали искането ще бъде за 2 милиарда долара, Съливан отвърна: "Цифрата ще бъде значително по-висока, но, както казах, със сигурност ще включва необходимото военно оборудване за защита на свободата, суверенитета и териториалната цялост на Украйна и помощ на Израел да се защити в борбата с терористичната заплаха".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай
6 Коментара
Джон
преди 6 месеца

Дърт педал е Байдън това е

Откажи
Кирчо
преди 6 месеца

Явно Сънчо Байден и господарите му искат още да крадат от бюджета на щатите. Не че нашите не крадат и разпродават държавата ни на безценица. То и Зеленски и ЖЕНА му без задръжки "ползват" отпуснатите средства за военно и хуманитарно подпомагане от другите страни. Аз викам да си направят едно събиране в Харков. Руснаците знаят какво да правят.

Откажи
Плешивия
преди 6 месеца

Еми нали за това удариха Израел,за да кротнат републиканците ,защото не щат Украйнна ,ама в пакет с Израел е друго

Откажи
Иван
преди 6 месеца

Изтрещялият склеротичен посерко първо да си върне външният дълг вместо да печата пари и да спонсорира нациски режими

Откажи
Бай Ганьо
преди 6 месеца

Байдън и мислене в едно изречение?! На всички нормални хора им е ясно, че мислят други, а президентът е само кукла на конци...

Откажи
Отегчен
преди 6 месеца

За Израел разбирам,но това с Украйна е хвърляне на пари на вятъра.сигурен съм,че бездомници по улиците на щатите ме разбират.

Откажи