Баптистка църква раздава оръжия в Ню Йорк

Баптистка църква раздава оръжия в Ню Йорк | StandartNews.com

Ню Йорк. Баптистка църква в Ню Йорк планира да раздаде полуавтоматични пушки на всеки, който посети предстоящата служба на 23 март. Така църквата ще подкрепи притежателите на оръжие и се надява да повлияе на общественото мнение, пише Independant.

 

Пасторът Джон Колетас оправдал странната си идея с аргумента, че Америка „е съградена с Библията на Крал Джемс и оръжие".

 

В рекламата на престоящата служба е зададен въпросът: „Библията защитава ли правото ми да притежавам и нося оръжие?"

 

Заглавието на разпространяваната в интернет и по имейл листовка е „Спечелете БЕЗПЛАТЕН AR-15", а веднага след него е библейският цитат: „Мир ви оставям ...Йоан 14:27". Под тях има снимка на оръжието.

 

Пастор Колетас обяснява, че се надява така да накара обществото да подкрепи притежателите на оръжие, които били атакувани от „антихристиянски социалистически медии и антихристиянски социалистически политици".

 

„Ако някой не иска да притежава оръжие, това е негово право. Но не мисля, че трябва да бъдем критични към притежателите на легално оръжие, които са ни извоювали свободата", казва той. Пасторът е известен провокатор и вече седем пъти е бил арестуван за нарушаване на обществения ред с шумни проповеди по улиците.

 

Подобен пример вече даде баптистка църква в Лоун Оук, Кентъки, където на посетителите бяха обещани пържоли, както и възможността да спечелят оръжие. Там акцията беше оправдана с опит да се привлекат младите мъже към църковното дело. В нюйоркския случай обаче единственото изискване за получаване на автомат е присъствието.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай