Асистентка намира обесения Уилямс

Робин си е рязал вените, разказва Ребека Спенсър

Асистентка намира обесения Уилямс | StandartNews.com

Децата на актьора получават завещанието на части - имал е и финансови проблеми

Робин Уилямс се е обесил с колан в спалнята си в неделя вечерта, проговориха в сряда разследващите трагедията. Със съпругата му Сюзън Шнайдер, с която спят в различни покои, си казали "лека нощ" в 22.30 ч. На другата сутрин дамата, която е графичен дизайнер, станала и тръгнала да изпълни поръчка на клиенти, смятайки, че мъжът й все още спи. Към 11.45 личната асистентка на Робин, Ребека Ъруин Спенсър, вече е била разтревожена, че все още не са се чули по телефона. 57-годишната жена, която работи от 20 години с носителя на "Оскар", е като член от семейството. Затвореният по характер Робин й се доверявал и даже й позволявал да го нарича Морко - от популярната му роля в "Морк и Минди". Когато получава "Златен глобус" през 2005 г., Уилямс й благодари в речта си веднага след поклоните към семейството. Съседи казват, че двамата били толкова близки, че Уилямс купил къща в съседство за нея и съпруга й Дан.

В понеделник сутрин Ребека чукала напразно по вратата на спалнята на своя работодател и приятел. Когато влязла, видяла покъртителна картина - обесения Робин, облечен и в седнало положение на земята, с няколко рани от вътрешната страна на лявата китка в опит да си пререже вените. До него бил захвърлен джобен нож с вече засъхнала кръв, описва ситуацията в. "Дейли мейл". Нямало предсмъртно писмо. Тогава Ребека се обадила на спешния телефон. Разследващият шериф Кейт Бойд казва, че ще се направи и токсилогично изследване на кръвта на актьора.

Съсед на Уилямс пък споделя пред изданието: "Видях Робин през уикенда, случайно се засякохме. Не приличаше на себе си - по-скоро бледо копие на предишния човек, който дойде да живее тук преди години. Изглеждаше много слаб, изтощен, депресиран, но въпреки това - с прекрасно излъчване".

Трите деца на звездата все още не могат да разберат крайното му отчаяние. Още повече че той е бил безкрайно обичан. "Загубих баща си и добър приятел. Светът стана по-сив. Искам да помоля всички, които го обичаха, да продължават да го обичат такъв, какъвто беше - нежен, мил и щедър", написа в социалните мрежи Зак, синът на Робин от първата му жена Валери Веларди.

25-годишният Коуди, по-малкото момче на Робин - от брака с Марша Гарсес - сподели: "Тате беше и винаги ще бъде най-милата, щедра и нежна душа. И сега аз знам няколко неща със сигурност - не само моят свят, но светът като цяло стана по-мрачен, по-малко цветен и с по-малко смях, който той предизвикваше с присъствието си. Всички ние ще трябва да работим по-усилено, за да запълним празнината, оставена от него."

Зелда, сестрата на Коуди, също актриса, постна в Tуитър: "Нашето семейство винаги е било дискретно за това как прекарваме времето си заедно, тъй като това беше единственото нещо, което беше само наше. Сега това изчезна и аз се чувствам разголена." Тя разказва, че последната среща с баща й била на 21 юли - неговия рожден ден. Оттогава той не се е появявал на публично място. Зелда е благодарна, че с Коуди и баща им са прекарали в семеен кръг празника, разменяйки си подаръци и смеейки се.
"Беше толкова обожаван. Нашата тъга и мъка се споделят от милиони, но това не смалява болката. Всички знаят за бремето и ни предлагат помощ. Това осветява пътя ни", споделя момичето.

Робин Уилямс е осигурил децата си още приживе, създавайки специален фонд. Той обаче е имал съмнения и се е тревожел, че отрочетата му ще пропилеят парите, докато са млади, и затова е добавил специални клаузи. Завещанието е от 2009 година. По силата на документа 22-годишният Коуди, Зелда на 25 и и Закари на 31 са получили пари, но на няколко етапа. Актьорът е разписал, че когато всеки навърши 21, ще може да прибере 1,3% от акциите. Когато навърши 25, всеки от тримата ще се замогне с половината от полагащото му се, а стане ли на 30, ще има право на пълния размер. Коуди и Зелда все още не са взели всичко, тъй като нямат необходимата възраст.
Никой не знае за каква сума се касае във въпросното завещание. Но е известно, че Робин Уилямс имаше доста милиони и сегашната му съпруга Сюзън Шнайдер със сигурност ще получи значително количество от тях, пише сайтът TMZ, който твърди, че разполага с условията в документа.

Според някои оценки състоянието на актьора е възлизало на 130 милиона долара през 2012-а. Но година по-късно в интервю Робин казва, че е на ръба на фалита заради двата си скъпи развода. Само на Марша дължал 30 милиона. Затова бил принуден спешно да продаде ранчото си в Калифорния за 29 милиона, простиращо се на площ от 600 декара, което купил за 35 милиона.

Уилямс напоследък споделил и пред свои близки за сериозни парични тревоги, съобщава "Radar Online". "Робин звучеше странно. Говореше за финансови проблеми. Всички го познаваха като щедър човек - и за семейството, и за приятелите си. Беше готов да помогне на всеки, който има нужда", казва приятел. Според него актьорът бил много огорчен, че трябвало да приема роли, които не иска. Робин подписвал договори с телевизионни канали и филмови студия за проекти, за които нямал никакво желание. Но го правел заради благосъстоянието на семейството си. Той дори никак не бил очарован от планираното продължение на "Мисис Даутфайър". Снимките на втората част трябваше да започнат в края на годината. В сряда те бяха отменени завинаги.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай