7 жертви при сблъсък на два самолета

7 жертви при сблъсък  на два самолета | StandartNews.com

Два самолета, превозващи десетки хора, се сблъскаха във въздуха над Западна Словакия. Най-малко 7 души са загинали. Трагедията се разиграла в четвъртък сутринта близо до село Червени Камен. Около 40 души са се намирали общо в двата самолета L-410, когато те се сблъскали на височина 1500 метра. Всички пасажери били цивилни и са репетирали изпълнение за предстоящо въздушно шоу.

Част от парашутистите са се спасили, като са успели да скочат от единия самолет непосредствено преди сблъсъка. Три хеликоптера със спасители бяха на мястото на катастрофата в хълмиста зона по границата на Словакия с Чехия. Причината за инцидента се разследва.

Междувременно стана ясно, че самолет на американската авиокомпания "Юнайтед еърлайнс", идващ от Дъблин, е ударил "ръкава" за пътници, който бил разпънат за него преждевременно на международното летище във Вашингтон "Дълес", предаде АФП. От аерогарата не съобщават за пострадали при удара. Всички пътници са слезли от самолета малко след инцидента. Работата на летището не е била засегната.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай