Защитник на "Левски" аут за 3 месеца

Защитник на "Левски" аут за 3 месеца | StandartNews.com

"Левски" получи сериозен удар преди гостуването на "Марибор" в четвъртък. Сърджан Лукин е аут за 3 месеца, след като травмата му се влоши при победата 1:0 над "Черно море". Румънецът имаше проблем още в началото на подготовката, но на "Герена" смятаха, че ще успеят да се справят с него. Рискът обаче се оказа сериозен. Така опциите на Петрович в защита намаляха.

В същото време спортният директор на столичани Станислав Ангелов обяви, че Петрович не трябва да си скубе постоянно косите, че селекцията върви бавно, а да прави отбор. "Моето вътрешно желание е да не взимаме на всяка цена футболисти. Като няма човек, който да ни направи голямо впечатление, по-добре да вземем юношите. "Левски" никога няма да е такъв, какъвто хората го искат, но това не може да стане със 7-8 чужденци. Не искам да приличаме на "Лудогорец". Трябва да се опитваме да работим с младите. Може би от гледна точка на Петрович има недостиг на играчи. Но затова е добрият треньор. Сър Алекс правеше здрави отбори без големи имена", заяви Ангелов.

"За мен изключително важно е школите да започнат да произвеждат. Това е пътят. Знаете какво нещо е футболът. Без да изградим стабилни школи и отговорни българи, много трудно ще се върнем, където сме били", допълни Пелето. Той разкри, че мълвата за предстоящите промени в клуба не го притеснява. "Тук сме, за да вършим работа", отсече бившият национал. Според последните информации Петрович може да изкара и до Нова година. Тогава ще има шанс на "Герена" да се върне не кой да е, а самият Станимир Стоилов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай