Ясно е колко милиона ще глътне "Колежа"

Поръчката е за 53 млн. лв

Ясно е колко милиона ще глътне "Колежа" | StandartNews.com

Поръчката за доизграждането на стадион „Христо Ботев” в Пловдив вече е пусната. Те ще бъде на стойност 53 млн. лева, потвърди кметът на Пловдив Здравко Димитров.

„Искам още веднъж да благодаря на премиера Борисов, затова че се отказа от правителствения самолет и реши да даде парите за двата стадиона в Пловдив”, сподели Димитров, цитиран от „Пловдив Нюз”.

„Минахме през доста перипетии, строежът беше започван и спиран. Успяхме във възможно най- кратките срокове да се справим и поръчката да е факт. Няма как веднага след обявяването на решението, поръчката да бъде пусната, защото не искам да ставам клиент на Прокуратурата. До 40 дни трябва да бъде избран изпълнител и дай Боже да няма обжалване, за да издадем строително разрешение и да започне строителството", заяви кметът.

"От тук насетне трябват 5 дни, за да бъде пусната от Агенцията по обществени поръчки в европейския ежедневник. До 5 дни поръчката ще бъде видима за всички кандидати. В началото на септември ще бъдат отворени офертите и в зависимост от това колко фирми ще се явят ще се постараем максимално бързо да изберем изпълнител. Стойността на обекта за СМР е 53 млн. с ДДС. За 25 милиона ще бъде построен стадиона до етап мачове в efbet Лига. При последващо финансиране – от държавния бюджет или еврофондове, стадионът ще бъде завършен изцяло, с прилежащите съоръжения, и ще бъде лицензиран за мачове от евротурнирите.", коментира зам.- кметът Пламен Райчев.

Срокът за завършването на строежа е 2 години след подписването на договора.

"Стадионът остава общинска собственост и подаръци няма да има.  Ако някой си мисли, че общината ще го даде да печели някой друг- няма как да стане. Ще се прецени как ще се отдава дали с концесия, дали под наем", заяви кметът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай