Втора загуба за Гришо в Ница

Ultimate Tennis Showdown се провежда в академията на бившия му треньор Патрик Муратоглу

Втора загуба за Гришо в Ница | StandartNews.com

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, допусна втора загуба на демонстративния турнир Ultimate Tennis Showdown, провеждащ се в академията на бившия му треньор Патрик Муратоглу край Ница (Франция). Както срещу Кристиан Гарин (Чили), Димитров поведе, но допусна обрат и поражение с 1:3 (14-13 10-12 9-17 10-15) от Диего Шварцман (Аржентина).

Димитров започна добре, но се стигна до 5-6 и бе предизвикан да завърши точката в три удара. Григор успя, обаче допусна серия от грешки и резултатът стана 6-10. Шварцман излезе от ритъм и първата ни ракета се добра до равенство с дълбок форхенд по диагонала. Равенство имаше и при 13-13, преди Шварцман да сервира в мрежата.

Втората четвъртина също бе равностойна. При 6-4 Димитров забрави, че трябва да завърши в три удара и постепенно Шварцман изравни. Аржентинецът бе по-настойчив в края и взе своето.

В оставащите две части Григор допусна много грешки от бекхенд, началният му удар също не работеше. Третата четвърт бе особено слаба за него, като в един момент губеше с 0-8.

Димитров все пак има шанс за излизане от групата. Нуждае се от успех срещу Александър Бублик, победа за Шварцман над казахстанеца и две загуби на Гарин.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай