Все още няма сделка за ЦСКА

Все още няма сделка за ЦСКА | StandartNews.com

София. Иво Иванов, един от собствениците на ЦСКА и "Титан", се появи на стадион "Българска армия" за срещата с групата бизнесмени, които изявиха желание да купят акциите на "червените", предаде ТВ7.

"Проведохме няколко разговора с Александър Тодоров вчера, както и днес, и аз ги очаквам. За съжаление, ги няма. Нееднократно заявихме, че сме готови да се оттеглим и друг да ни наследи. Ако няма реални купувачи до понеделник, ще сме принудени да прекратим спортната дейност на ЦСКА", заяви Иванов на "Българска армия".

"За съжаление, задълженията на ЦСКА не са малко и всичко, което ние погасяваме, става със задна дата. Преди когато отборът вървеше и имаше звезди, които получаваха високи заплати, имаше пари, но сега нещата се промениха. Досега да сте чули, че някой иска да купи ЦСКА и да го издържа във "В" група? Не. Ако да издържаш един клуб във "В" група са ти необходими 120 хил. лева, то за ЦСКА ще са 300 хил. В "Б" група ще са необходими 3 млн. лева. Въобще не е толкова лесно", каза още Иванов.

Междувременно, стана ясно, че групата бизнесмени, която изрази готовност да поеме издръжката на ЦСКА, отказа поканата на "Титан" за публични преговори. Това заяви бившият изпълнителен директор на "армейците" Александър Тодоров, който представлява кандидатите, пред БНТ. Той каза, че вече е установен контакт с настоящите собственици, но не е сериозно преговорите да се водят публично.

„Искаме да се поемат една част от задълженията от нас. Те („Титан") обявиха официално, че са 12 - 13 млн. лева, аз съм говорил с феновете и искам да започнем да обслужваме тези задължения. И Томов е един от хората, които имат някакво участие. Не го крия. Разговаряли сме миналата седмица с тях, нямаме отговор. Не сме съгласни обаче, ако прибегнат към ликвидация на клуба. Какъвто и друг клуб да има, ЦСКА 23, 34 и т.н. - това не е ЦСКА".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай