Вон дойде с четири куфара и без паспорт (ОБЗОР)

Вон дойде с четири  куфара и без паспорт (ОБЗОР) | StandartNews.com

С багаж като за едномесечен престой се появи Линдзи Вон на летище София. Звездата в ските пристигна за стартовете от СК в Банско (27 февруари - 1 март). Багажът на американката едвам се побра в колата, която я чакаше пред терминала. Наложи се един от куфарите да бъде преместен на седалката до шофьора.

Оказа се обаче, че Линдзи е пристигнала в България без паспорт. Вон тръгнала за летището в Мюнхен, откъдето да хване полета за София, но на терминала разбрала, че си е забравила личните документи в Залцбург, съобщи ДПА. Полицаите на летището разпознали звездата. Те направили компромис и издали на Вон временен документ по бързата процедура, с който тя да пътува за България.

Лошото време у нас пък провали плановете й за скоростно предвижване до Банско. Гаджето на Тайгър Уудс искаше да отпътува директно до пистата с хеликоптер. Гъстите облаци не позволиха това да стане и тя потегли с автомобил.

"Радвам се, че отново съм тук. Надявам се отново да спечеля в Банско. Имам отлични спомени от България. Дано и тази година да са такива. Сега ще си потърся апартамента, който спечелих", каза преди това Вон. Тя говори и за контузията си. "Имам леки болки в гърба и рамото, но всичко е наред. Вече съм излекувана. Чувствам се добре", добави тя.

Вон и няколко от по-големите имена ще бъдат настанени в х. "Кемпински" в Банско, докато останалите състезателки ще са в х. "Стражите". При пристигането си в хотела, Линдзи бе приятно изненадана от персонала. Те й поднесоха кърпа, за да си избърше ръцете. После я почерпиха и с портокалов сок за добре дошла.

Заедно с Вон, в България пристигна и сънародничката й Джули Манкузо. Тя обаче излезе през Терминал 2 и отпраши за Банско.

Вчера следобед дойдоха и останалите звезди начело с Тина Мазе и Анна Фенингер. Мокър сняг и дъжд се редуваха в ски зона Банско цял ден. Все пак двете тренировъчни писти са готови за днешните тренировки. Прогнозата на синоптиците е времето да бъде студено, но без валежи.

Банско е в пълна готовност за посрещане на най-голямото спортно събитие в България за годината. Целият град е брандиран с ликовете на звездите. Очаква се днес доста гости на курорта да се качат в зоната, за да видят на живо тренировките на състезателките. Един от тях е легендата Алберто Томба, който кацна в София вчера следобед малко след скиорките.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай