Ветерани на ЦСКА играят благотворително в Драгичево

Ветерани на ЦСКА играят благотворително в Драгичево | StandartNews.com

Ветерани от ЦСКА ще играят на благотворителен футболен мач в пернишкото село Драгичево. Срещата е с цел да се наберат средства за подпомагане на бившия футболист на местния футболен отбор "Спортист" Радослав Рангелов. Той е е пострадал в катастрофа, има тежки увреждания и се нуждае от ортопедично легло на стойност около 3 хиляди лева. Инициативата е на кмета на селото Виктор Викторов, който е не само запален фен на ЦСКА, но и действащ футболист на "Спортист".

Да дойдат за мача в Драгичево в събота от 11 часа са обещали легендите на ЦСКА Георги Велинов, Димитър Пенев, Ради Здравков, Георги Димитров, Костадин Янчев, Мартин Горанов, а и други от най-емблематичните имена на червените. Съставът на ветераните ще стане ясен непосредствено преди мача, уточниха организаторите. Билети няма да се продават, а ще има специални кутии за събиране на дарения.

"Искаме не само да помогнем на Ради, но и да покажем на младото поколение футболните легенди от близкото минало и така да ги запалим по футбола. Важно е децата да ги видят", обясни кметът на Драгичево.

След мача ще има и тържество на площада, в което ще участват детски самодейни състави от селото.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай