Вечното дерби остана без победител

Феновете бесни на Хубчев и Петрович

Вечното дерби остана без победител | StandartNews.com

Вечното дерби във футбола ЦСКА-София - Левски заърши без победител - 2:2. До 16-ата минута "сините" дръпнаха с 2:0 с голове на Светослав Иванов и Найджъл Робърта, който се възползва от грешка на вратаря Чернаускас. Това накара феновете на "червените" да изпратят Люпко Петрович и щаба му с бурни освиркнавия на полувремето. През втората част ЦСКА-София тръгна в атака, а изненадващо Левски се прибра да брани резултата. Вкрайна сметка "червените" изравниха с голове на Евандро (76) и Раул Албентоса (88). Малко преди края треньора на ЦСКА-София Петрович бе изгонен, защото блъсна четвъртия рефер Ивайло Стоянов. "Сините" фенове пък освиркаха треньора на тима Петър Хубчев заради защитната тактика след почивката.

"С оглед развоя на мача повече има разочарование при нас. В най-тежките моменти на мача отстъпихме инициативата в средата на терена. Отпаднахме към края на мача. Има неща, които остават само за нас. Имахме голям късмет да отбележим два гола в началото. Всеки ден тренирам тези момчетата и видях, че повечето от тях дадоха всичко от себе си, коментира Петър Хубчев. - Имаме много млади момчетата и за това се прибрахме през втората част. Указанията бяха точно обратните. Тиам и Нашименто бяха с по една тренировка и половина. С изключение на Мазурек нямаме кой да задържи топката. Левски трябва да надгражда. Тези хора, които имаме трябва да стават по-добри".

Старши треньорът на ЦСКА-София Люпко Петрович също коментира събитията на терена.

"Дерби като дерби. Няма как да кажа нещо различно. Левски игра по-добре през първото полувреме. Имаха две положения и ни вкараха два гола. На почивката направихме смени и успяхме да стигнем до равенство. Играхме много по-силно. В крайна сметка този резултат ни устройва. Спечелихме точка. Първото полувреме играхме по-добре 15-20 минути. Левски успя да вкара гол при първата си атака и това се оказа проблем за нас. В бъдеще ЦСКА ще играе много по-добре. Имахме проблеми и в този мач. И в Русе също имахме тежки минути. В следващите мачове ще играят играчите, които играят най-добре. Те ще помогнат да избегнем грешките. Да ви кажа честно за мен няма проблем и утре да се махна. Юрич направи само няколко тренировки с нас и за това не го включих. Добър отбор сме, но липсват други неща", заяви Петрович.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай