Гришо аут след два дни игра и 3 тайбрека

Димитров профука аванс от 6:2 в третия тайбрек срещу Вавринка

Гришо аут след два дни игра и 3 тайбрека | StandartNews.com

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров игра силно, но в крайна сметка не успя да вземе дори сет срещу швейцареца Стан Вавринка в мача между двамата от третия кръг на "Ролан Гарос". Хасковлията загуби след три тайбрека - 6:7 (5), 6:7 (4), 6:7 (8). Двубоят започна в петък вечерта на Корт №1, но след 2 часа и 6 минути игра бе прекъснат заради настъпилата тъмнина.

Подновяването на срещата днес започна с аванс от 2:0 сета за шампиона от 2015 година Вавринка, след като в първите две части той надделя след два тайбрека - 7:6 (5), 7:6 (4). В третия сет поставеният под номер 24 Вавринка проби в ключов момент - при 4:4, но Димитров успя веднага да направи рибрейк и в крайна сметка се стигна до нов тайбрек.

В него всичко вървеше отлично за непоставения българин, който певеде с 6:2 точки и имаше цели 4 сетбола. Дори и те обаче се оказаха недостатъчни и Димитров не успя за първи път в кариерата си да премине фазата на третия кръг на турнира от "Големия шлем" в Париж. Сега на най-силния ни тенисист му предстои да се подготви за сезона на любимата му трева, където се надяваме, че ще се върне към добрите резултати.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай