ЦСКА си осигури защитник от Нидерландия

Контрактът е за 2 години

ЦСКА си осигури защитник от Нидерландия | StandartNews.com

Договор за 2 години с ЦСКА-София е подписал нидерландският защитник Юрген Матей .Това съобщава нидерландската медия Algemeen Dagblad.

Контрактът влиза в сила от началото на новия сезон, който у нас ще стартира на 24 юли. Матей идва като свободен агент след една кампания в Спарта (Ротердам), който заемаше 11-о място в елита преди прекратяването му. Централният бранител е играл във всички 26 шампионатни мача, като е пропуснал само 45 минути. Преди Спарта, той е бил 8 години в друг тим от Ротердам Екселсиор. Общо Матей е записал 175 мача и 9 гола в Ередивизие, има и 30-ина срещи във втора дивизия. От 2014 година насам обаче неизменно е бил в нидерландския елит. Матей призна, че е водил разговори с ЦСКА, макар да заяви пред ротердамска медия, че още не е подписал.

"Да, имах контакт с клуба, но нищо повече. На 27 съм и се надявам, че краят на кариерата ми е далеч", заяви Матей.

Въпреки неговите думи, медията, която първа съобщи, че отива в ЦСКА-София - Algemeen Dagblad, вчера обяви, че бранителят вече е подписал договор. Юрген идва на "Армията" за заместник разтрогналия Раул Албентоса. Двамата имат сходна физика, като нидерландецът е висок 191 см. Матей е роден в Ротердам, като кариерата му преминава през детския Александрия 66, а след това е играл само за Спарта и Екселсиор. Така той за първи път излиза да играе в чужбина. Матей няма участия в евротурнирите или с националните гарнитури.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай