Царско село спечели баража и остана в елита

Тимът воден от Любо Пенев спечели с 2:0 срещу Септември

Царско село спечели баража и остана в елита | StandartNews.com

Царско село запази мястото си в елитната футболна група на България. В баража за оставане "царете" биха с 2:0 Септември. Успехът за „червените” донесоха капитанът Георги Минчев (19) и Симеон Мечев (90). Така Септември пропусна шанса да се върне в първото ни ниво само година, след като софийският тим изпадна във Втора лига. Снощи в първия бараж Монтана разгроми Дунав с 4:1. Утре в баража за лига Европа Славия приема на своя стадион Ботев (Пд).

След мача треньорът на Царско село Любослав Пенев бе доволен от успеха на неговия тим над Септември с 2:0. 

"Ние си го направихме сложно и сами сме си виновни. Трябваше да играем така в предишните три мача така и нямаше да се стига до тук. Трябваше с 2:0 да се оттеглим на почивката, създадохме положения, целта е постигната. Имаше физическа и психическа умора, така трябва да се играе всеки мач, но ние сме си виновни, за това което се получи. В рамките на допустимото, има си правила, никой не иска да губи. Ще се готвим за новия шампионат. За месец-два не могат да се променят нещата. Доволен съм, момчетата разбраха какво искам и започнаха да го изпълняват. Вероятно ще се разделим с някои футболисти, ще дойдат други, това е нормално след всеки шампионат", каза Любослав Пенев.

Разочарован от загубата с 0:2 от състава на Царско село бе Милен Радуканов. Старши треньорът на Септември похвали футболистите си за себераздаването в баража за оставане в елита на родния ни футбол.

"Има разочарование с оглед на резултата, но няма как да съм недоволен от характера, желанието, старанието. Днес не ни достигна само, че не реализирахме. Бяхме равностойни на отбор от efbet Лига, който има седем шампионатни мача след подновяването. Контролирахме събитията, създадохме положения, но не реализирахме. Искам да благодаря на момчета, ще видим какво ще се случи оттук нататък. Оправдание няма да търся. Заслужавахме да сме в "А" група, ако не бяха стечения на обстоятелствата. Видяхте, че бяхме равностойни, търсехме да се надиграваме, това е риск. Благодаря на футболистите, има млади момчета с бъдеще, които да се развиват", добави Милен Радуканов.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай