Тодор Батков обяви промените в "Левски"

Собственикът на клуба е бесен за Курдов

Тодор Батков обяви промените в "Левски" | StandartNews.com

София. Пламен Николов, бивш десен бранител на "сините", става главен селекционер в школата на "Левски". Това обяви собственикът на клуба Тодор Батков днес.

 

Той подчерта, че за главен методист и заместник шеф на академията е избран Иван Колев, който преди време бе национален селекционер на младежите и дълги години работи в Далечния Изток.

 

Наред с новите промени Батков не скри факта, че е бесен, че „Левски" е изпуснал да привлече своя юноша Атанас Курдов. Той вкара гол на родния си тим в дербито със „Славия", а след това направи трансфер за добри пари в казахстанския „Астана".

 

„Казал съм на треньорите да не допускат деца да бягат, защото ние сме Левски. Нашите юноши може да си тръгват като Антонио Вутов - през парадния вход. Няма да спрем никой да отиде в силен чужд отбор. За Наско Курдов ги питах през лятото около 7-8 пъти какво правим? Не ме питайте дали съжалявам! Какво да ви кажа? Момчето ни чакаше, той е наше дете. Той дойде и ни помоли да тренира с отбора. Видяхте какво стана, аз не му се сърдя, че ни вкара гол. Тогава ги питах всичките директори, които имахме, а не да ходят и да се лендзят по разни сайтове. Това е оценката, така да изпуснем наше дете. Това показва, че не им се бъркам в селекцията, защото можеше да го реша с един замах. Просто щях да кажа на Курдов да подпише", коментира Батков.

 

"Около 7-8 пъти ги питах през лятото какво ще правим с Наско Курдов. Знаете, че тренираше при нас, а не му предложихме договор. Не ме питайте дали съжалявам, какво да ви кажа? Момчето ни чакаше, той е наше дете. Дойде и ни помоли да тренира с отбора. Видяхте какво стана, аз не му се сърдя, че ни вкара гол. Тогава ги питах всичките директори, които имахме, а не да ходят и да се лендзят по разни сайтове. Така да изпуснем наше дете... Това показва, че не им се бъркам в селекцията, защото можеше да го реша това нещо с един замах. Просто щях да кажа на Курдов да подпише, но не го направих", категоричен бе адвокатът.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай