Тъжна новина за Шумахер

Говори негов близък

Тъжна новина за Шумахер | StandartNews.com

Михаел (Шумахер) все още е тук, така че не ми липсва. Но той не е същият като преди". Това заяви Жан Тод, близък приятел на легендарния пилот от Формула 1, пред френското издание Екип.

Тод е един от малкото хора, които все още имат достъп до седемкратния световен шампион, след като той претърпя тежък инцидент, докато кара ски преди близо десет години.

"Той вече е различен, но получава страхотни грижи от своята съпруга и децата си, които го предпазват. Неговият живот се промени и аз имам привилегията да споделям моменти с него от време на време. Няма какво повече да се каже. За съжаление, съдбата нанесе своя удар преди десет години и той вече не е този Михаел, който познавахме от Формула 1", коментира Жан Тод, който бе директор във Ферари в периода, в който Шумахер спечели пет световни титли с отбора, цитиран от БГНЕС.

На 29 декември тази година ще се навършат десет години от тежкия ски инцидент в Мерибел, при който Михаел Шумахер удари главата си и изпадна в кома. Макар и семейството му да не дава никаква информация за състоянието му, се знае, че той е буден, но безконтактен.

Седемте титли на Шумахер във Формула 1 са рекорд, изравнен през 2020 от Люис Хамилтън. Германецът записва 91 победи в Гран при, като в тази класация е втори след Хамилтън, който има 103 успеха.

 

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай