Сух режим грози Евро 2016

Сух режим грози Евро 2016 | StandartNews.com

Френските власти дадоха нови правомощия на полицията и местните власти да забранят алкохола около стадионите, на които се провеждат мачовете на Евро 2016.

Задържани са 63 души, свързани със случаи насилие, от началото на първенството. След кризисна среща в неделя, вътрешното министерство съобщи, че новите мерки се вземат цел да се попречи на „опасните" футболни фенове да влизат на стадионите и ще бъдат взети още превантивни мерки за разделянето на различните групи фенове преди мачовете.

Препоръката е такава забрана да бъде предвидена в „нестабилните райони", в дните на мачовете и в тяхното навечерие. "Абсолютно необходимо е националните футболни федерации на страните, чиито поддръжници създават инциденти, да бъдат наказвани.

Това да важи за инциденти както във, така и извън стадионите. Всеки запалянко, който бъде арестуван, няма да бъде допускан повече на стадиона," заяви Бернар Казньов - министър на вътрешните работи на Франция.

Апелът на Казньов идва като реакция на събитията в Марсилия. В продължение на три дни футболни запалянковци провокираха улични сблъсъци след употреба на алкохол.

Министерството на вътрешните работи допълва, че ще бъде засилено и сътрудничеството с работещите във Франция чуждестранни полицейски служители за набелязване на проблемните лица.

По-рано европейската футболна централа УЕФА съобщи, че отборите на Русия и Англия може да бъдат изключени от Евро 2016, ако техните привърженици продължат да буйстват.
Казньов обяви, че Франция подкрепя напълно предупреждението на УЕФА.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай