Среднощен купон с героите във Варна

Среднощен купон с героите във Варна | StandartNews.com

Среднощен купон с героите от националния тим по волейбол си спретнаха феновете във Варна. Тимът на Камило Плачи обърна Полша от 0:2 до 3:2 (-20, -23, 21, 21, 17) в мач от Световната лига за кеф над 5000 зрители в зала "Конгресна". Стотина запалянковци не пуснаха автобуса с играчите до към 1,00 след полунощ. Те бяха обградили Цветан Соколов и компания за автографи и снимки. През цялото време тълпата скандираше иманета на героите и "България, юнаци!".

На "лъвовете" не им остана много време за сън, тъй като още в неделя рано сутринта тръгнаха на порции за Аржентина, където от 17-и до 21-и юли са финалите в Лигата. От суеверие нашите нямаха резервации до неделя следобед Веднага след като Бразилия удари САЩ и стана ясно, че нищо не може да ни мръдне от второто място ръководството на федерацията започна да звъни по авиокомпаниите Заради липса на билети отборът беше разделен на две групи, които летяха отделно, първо до София, а след това и до Южна Америка. Самолетът на една беше в 13,00 ч през Мадрид, а на другата в 17,00 ч през Лондон. В понеделник всички трябва да се съберат в Буенос Айрес, от където заминават за Мар дел Плата.

Шефът на федерацията Данчо Лазаров пък извади пари селекционерът Камило Плачи да пътува в бизнес класа. Специалистът от години има проблеми с оперирания си крак. Дългите пътувания и натоварването изострят проблема.

След 14-те за финалите попадна и абсолютен дебютант - 208-сантиметровият център на "Марек" Борислав Апостолов.

"Тренто" вдига парите на Соколов

"Тренто" прави всичко възможно да задържи звездата на националите ни Цветан Соколов. Диагоналът беше много близо до трансфер в "Халбанк" главно заради присъствието на Радо Стойчев и Матей Казийски в турския тим. Но според медиите в Италия, сегашният му тим не иска да го пуска и вече му е предложил нов договор със значително по-голямо заплащане.

Самият Цецо пък успокои българските фенове като каза, че контузията му не е сериозна и той ще може да участва пълноценно във финалите на Световната лига в Аржентина. Соколов почувства болки в глезена при приземяване след успешна блокада в петия гейм в мача с Полша. Селекционерът Камило Плачи също потвърид, че Соколов ще бъде на линия за двубоите с Аржентина и Италия.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай