Специалния засенчи "Междузвездни войни"

Специалния засенчи "Междузвездни войни" | StandartNews.com

Жозе Моуриньо за пореден път показа на зложелателите си колко е известен. Доскорошният мениджър на "Челси" засенчи новата седма серия на сагата "Междузвездни войни" като най-търсена тема в "Гугъл". След като "Силата се събужда" за няколко часа беше основно заглавие в интернет търсачката, Няколко часа след премиерата му уволнението на Специалния измести блокбастъра, като в пиковия момент събра 50 процента по-голям рейтинг от американския филм. Куриозното е, че най-огромният интерес към съдбата на португалеца дойде от Африка, с най-голям дял в кликовете в Зимбабве. А в Испания логично най-голям интерес към новините за него имаше в Мадрид, където той си тръгна обичан от едни и мразен от други.
Моуриньо засенчи "Междузвездни войни" и в Туитър, където името му измести хаштага #StarWarsTheForceAwakens от първото място като най-коментирано. В минутите, след като Роман Абрамович го уволни, той събра 4 пъти повече коментари от кинохита.

В чисто спортен план, Моуриньо загря новинарския поток с вариантите за своето бъдеще. "Реал", където столът на Рафаел Бенитес се клати, реагираха. Лично Флоренитно Перес направи изявление, че в момента вариантът с връщането на Специалния на "Сантяго Бернабеу" засега е изключен. "Никой не може да предскаже бъдещето, но точно в този момент той няма да идва в Мадрид", заяви босът.

За сметка на това в Англия Моуриньо продължава да се радва на положително отношение. В анкета на "Дейли Мейл", на въпроса дали решението за уволнението му е било правилно, 60% са отговорили отрицателно, само 33 на сто положително и 7 на сто "не са сигурни". В негова подкрепа се включи и Марио Балотели, с когото заедно спечелиха скудетото и Шампионската лига през 2010 г. "Без значение какво си мислите, или какво ще кажете, Жозе е велик мениджър, написа той в Инстаграм. - Той го е показвал толкова много пъти и с различни отбори." А опечаленият Джон Тери постна своя снимка, на която са прегърнати.

Британските медии обаче бяха раздвоени. "Дейли Телеграф" изрази убеденост, че сега Ева Карнейро ще се върне в "Челси" на бял кон. А "Би Би Си" припомни иронично изказването му по адрес на Венгер, че е "специалист по провалите" - нещо, което сега му се върна като бумеранг. Известният с откровеността си коментатор на "Би Би Си" Роби Савидж прогнозира: "Любопитно е кой клуб сега ще прояви интерес към харизматичния специалист" Надявам се, че "Манчестър Юнайтед" ще се включи - те преди време обмисляха дали да не го вземат. За Висшата лига би било страхотно ако той поеме "Юнайтед". Темата беше подгрята и от "Манчестър ивнинг нюз", който припомни как през 2013 г. мениджърът направи опит да дойде на "Олд Трафорд", но вместо него пристигна злощастният Дейвид Мойс. Мнозина фенове на Червените дяволи в миналото се подсмихваха доволни, когато Жозе се гавреше с Рафа Бенитес и Арсен Венгер - двама от съперниците и на сър Алекс Фъргюсън. Способността на Специалния да беснее и да унижава противниците си е едно от нещата, които го сближават със Съра и заради които той е симпатичен на "Олд Трафорд". Още повече, че двамата с шотландеца си симпатизираха взаимно и не са си позволявали реплики помежду си. Така или иначе, два букмейкъра вече го определиха като фаворит за поста на Луис ван Гаал. "Манчестър Юнайтед" е длъжен да направи опит да привлече Моуриньо, допълни коментаторът на "Манчестър ивнинг нюз" Самюъл Лакхърст.

Самият Ван Гаал беше стъписан. "Не го очаквах и бях безкрайно учуден от уволнението му, признава Желязното лале. - Той е фантастичен треньор с постижения, които никой в днешния футбол няма. Резултатите винаги са били най-важното, а алхимията между играчите и мениджъра и неговия екип са на заден план. Никой от нас не е застрахован от уволнение, но ние сме си наясно стова предварително. Аз също трябва да започна да печеля мачовете, в противен случай това ще означава краят и на моята кариера тук."

На вчерашната тренировка и в очакване на Гуус Хидинк, който снощи пристигна в Лондон, за да подпише,на базата в Кобъм се появи Роман Абрамович, придружаван от изпълнителния директор Майкъл Еменало. Той провери дали футболистите слушат помощника Стив Холанд и обмени размисли за обстановката с капитана Бранислав Иванович, като предупреди, че отборът трябва да започне да побеждава. Междувременно клубът отрече, че ще изплати на Жозе пълната компенсация от 55 млн. евро. Уволненият ще получава по 344 000 евро седмично, докато си намери нова работа, но таванът, на който може да разчита, е 13,7 млн. евро.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай