Ски бегачите ни 18-и в отборния спринт в Сочи

Ски бегачите ни 18-и в отборния спринт в Сочи | StandartNews.com

Сочи. Водещите ни ски бегачи Веселин Цинзов и Андрей Гридин останаха 10-и в полуфинала на отборния спринт и 18-и от общо 23 отбора. Титлата взе Финландия, пред Русия и Швеция.


„За първи път участваме в подобно състезание и смятам, че се представихме според възможностите, заяви треньорът на бегачите ни Пламен Недялков. - Човек не може да надскочи ръста си. Момчетата се постараха, колкото могат. На втори пост на Андрей имаше проблем, защото му се откачиха ските, та се наложи да коригираме нещата в движение по време на състезанието за трети пост. Отново благодаря на хората от биатлона, които помогнаха за мазането и тестването на ваксите. Участието ни в Сочи завършва в събота с Теодора Малчева и Антония Григорова-Бургова на 30 км и в неделя с Веселин Цинзов и Андрей Гридин в маратона на 50 км. Надявам се в последните стартове да постигнат по-предни класирания. Но – както казах – ски-бягането в България е с много свита база като кадри, центрове и финансиране – тъй че, това са ни възможностите."

 

ПОВЕЧЕ ЗА НАШИТЕ


Само две алпийки досега на олимпиади

 

Мария Киркова е едва втората ни алпийка, стартирала на олимпиада. За нея това е трето поредно участие, а другата българка спускала се по олимпийска писта е Надежда Василева, участвала на слалом през 1998 и 2002 и на гигантски през 2002 г.

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай