Силвия Дънекова стига финал в Москва с рекорд на България

Силвия Дънекова стига финал в Москва с рекорд на България | StandartNews.com

Москва. Запомнящ старт на българското участие на 14-ото световно първенство по лека атлетика направи Силвия Дънекова. Националката подобри рекорда на България на 3000 м с препятствия, а с петото си място в своята серия зае по право място за финала, който е във вторник (13 август).

30-годишната Дънекова направи едно много издържано от тактическа гледна точка състезание. Накрая дори й останаха сили, за да удържи на атаката от двете страни на румънката Бобосел и британката МакКолгън (на снимката). Дънекова финишира все пак пета с 9:35,66 мин, което е със 7 сек. по-добро от досегашния рекорд на България, който бе поставен от Добринка Шаламанова от 2007 г. От всички участвали в двата полуфинала Силвия е с пето време.

„Посвещавам рекорда на всички тези, които ми вярваха и два пъти повече на тези, които не искаха това да се случи, каза след финала Дънекова. – Този рекорд е и за всички колеги от МВР и най-вече за вътрешния министър Цветлин Йовчев, че ми дадоха шанс да се подготвя толкова добре. Досега в България говореха, че само четирима наши атлети имат шанс за финал в Москва, а аз ставам петата, което ме радва".

Вижте всички актуални новини от Standartnews.com

Коментирай